Csoportok

CSOPORTÓvodapedagógusok

Dajka

Pedagógiai asszisztens

Búzavirág

Középső csoport

Vidiczkiné Árpási Melinda

Mátyás Zoltán

Vargáné Orosz Szilvia

Búzavirág csoportunkat 26 kiscsoportos gyermek látogatja. Minden napos aktív, játékos tevékenységekkel (kézműveskedés, mozgás, éneklés) színesítjük a kisgyermekek életét. A tevékenységek mellett a szabad játékra és az udvari mozgásra is sok időt fordítunk. Gyermekeinkben kezd kialakulni a csoport iránti összetartozás, valamint a baráti körök formálódása is kezdetét vették.

Napvirág

Középső csoport

Marton Csilla

Tamás Ildikó

Szarvady Szilvia

A Palánták oviban már nem mi vagyunk a legkisebbek, hiszen középsősök lettünk! A napjainkat ebben a nevelési évben is főleg a játék teszi ki, ami közben ügyesedünk, okosodunk, és sokat fejlődünk. Csoportunkra a szerep-, konstruáló- építőjáték jellemző, de ismerkedünk már a szabályjátékokkal is. Szeretünk „színészkedni”- dramatizálni, táncolni (kedvencünk a „Nyuszi boogie”), huncutkodni!

Egyre többet sétálunk, minden évszakban ellátogatunk „Gesztenye Marcihoz”, a napvirágok fájához, ahol szívesen verselünk, énekelünk.

Csoportunk, óvodánk egy összetartó kis közösség, ahová jó tartozni.

Mazsola

Vegyes csoport

Molnárné Szőke-Nagy Edit

Batha Ágnes

Turiné Vajda Éva

Pleva Boglárka

A MAZSOLA csoportban arra törekszünk, hogy minden gyermeknek egyformán jusson az értő figyelemből, elfogadásból, szeretetből. Keressük minden egyes gyermek „saját titkát”, hogy segíthessük önmaga fejlődését.

De hogyan? - kérdezi Kedves Látogató? A nevelési alapelveinknek megfelelően a differenciált bánásmód, a képesség-, érdeklődés szerinti részvétel biztosításával a különböző napi tevékenységekben, projektekben, játékosan. Együtt az úgynevezett Kis Mazsolákkal, az iskolába készülődő Menő Manókkal, illetve a Maradandó Manókkal, képesség és érdeklődés szerinti kis csoportokban szerveződve jutnak a gyermekek élményekben gazdag lehetőségekhez. pl. Tök jó napok, Vizes játékok, kísérletek, Dínó kutató bázis. Igen közkedvelt, és várva várt esemény számukra egy vissza-visszatérő elem, az úgynevezett Suli Manó palackpostájának érkezése, mely biztosítja a tudatosan felépített pedagógiai folyamatot.

Mákvirág

Kiscsoport

Bóbics Veronika

Tóthné Tóth Zsuzsanna

Krassói Beáta

Izgalmas napokat tudhatunk magunk mögött, megjöttek új kis óvodásaink a Mákvirág csoportba. Óvodapedagógusként: Zsuzsi néni, pedagógiai asszisztensként: Bogi néni, dadus néniként Mariann néni örömmel, kedvességgel, ölelő karokkal fogadtuk a 3 éves- kis óvodás, Mákvirág csoportos gyerekeket.

Vidáman kezdtük a beszoktatást, mert az első két napon a szülőket is meghívtuk együttjátszásra, az óvodai élettel való ismerkedésre. Az első héten a szép napos őszi időjárás is kedvezett nekünk, mert a napsütés korán lecsalogatott minket az udvarra s így könnyebben ment a szülőktől való elválás. (No, azért egy kicsit sírdogáltunk…)

Aranyos, kedves, játékos, mozgékony kis gyerekek a Mákvirágosok. Nagyon szeretünk együtt énekelni, mondókázni, gyurmázni és a festegetni, sokat játszunk a játék vonatokkal, autókkal, babákkal, babakocsikkal, és sokféle finomságot főzőcskézünk a babakonyhában.

Az udvaron együtt játszhatunk a Pitypang csoportos gyerekekkel, akik kicsivel idősebbek nálunk, de ők is kiscsoportosok. Barátságos az udvari hangulat köztünk, legkedvesebb elfoglaltságunk a homokozás, lábbal hajtós motorozás, labdázás, csúszdázás és rajzolás az aszfaltkrétával.

Hurrá! De jó óvodásnak lenni!

Pitypang

Kiscsoport

Fejes Imréné

Matics Ágnes

Mojzes Zsoltné Marcsi

Szeptemberben a Pitypang csoportba 25 apróság érkezett. Ismerkedünk egymással, az óvodai szokásokkal és szabályokkal. Sokat játszunk a csoportszobában és az udvaron. Közösen felfedezzük a „világot”. Közben jókedvűen énekelünk, mondókázunk, gyurmázunk, festünk. A nagy csoportosok „Palántává” fogadtak minket. Büszkén viseljük a „Palántás” pólónkat!

Nefelejcs

Vegyes csoport

Baldóci Katalin

Kovácsné Gémesi Annamária

Tóth Krisztina

Gál Csilla

Ha egy mondattal kellene jellemezni a csoportunkat, így hangozna: család az óvodában.

A Nefelejcs csoportba látogatók mind azt mondják, nálunk azonnal érezhető a harmónia és a szeretet. Meggyőződéssel valljuk, hogy minden gyermek saját egyéniséggel, a fejében önálló gondolatokkal, és ki tudja, milyen napi hangulattal érkezik reggel a csoportba, és nekünk ezzel a 28 gyermekkel kell törődnünk, őket kell gondoznunk és nevelnünk minden nap, nem pedig egy csoportot. A gyermekek fantasztikus tükrök, így amit tőlünk látnak, a feltétel nélküli szeretetről és elfogadásról, azt tükrözik felénk és társaik felé is. Ezt érzi meg az, aki betoppan hozzánk, ilyen érzés Nefelejcsnek lenni. Büszkék vagyunk arra, hogy gyermekeink igazi kis természetbarátok, akik aktívan védik, óvják a természet élőlényeit.

Katica

középső-nagycsoport

Katunár Annamária

Orvos Apollónia Tünde

Kárpáti Imréné Csilla

A Katica csoport 27 fős középső-nagycsoport.

Az idei tanévet kirándulásokkal, múzeumi látogatással igyekszünk még izgalmasabbá tenni és komplex módon bővíteni a gyerekek tudását, ismereteit.

Lehetőséget biztosítunk a nagy mozgásigénnyel rendelkező gyerekek számára a szabad levegőn való minél több tartózkodással, illetve a csoport szoba „mozgolódó” szobává történő átalakításával.

A pedagógiai, gyógypedagógiai asszisztensek szintenként végzik nevelőmunkát segítő munkájukat külön munkaköri leírás, illetve saját munkarend alapján – novemberig a kiscsoportosok beszoktatását, a szokás-, szabályrendszer kialakítását elősegítve; a nevelési év további részében elsősorban a vegyes csoportok nevelő munkájában történő részvétellel, valamint a nagycsoportok óvodán kívüli programjain való kíséréssel.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA