TÁJÉKOZTATÓ ÓVODAI BESZOKTATÁSRÓL-VISSZASZOKTATÁSRÓL, TOVÁBBI KÖZÖS FELADATAINKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ ÓVODAI BESZOKTATÁSRÓL-VISSZASZOKTATÁSRÓL TOVÁBBI KÖZÖS FELADATAINKRÓL

szuloi_nyilatkozat.docx


TISZTELT SZÜLŐK!
KEDVES ANYUKÁK és APUKÁK!

Először is szeretném MEGKÖSZÖNNI Önöknek az eddig tanúsított korrekt együttműködést.

Továbbra is bízunk abban, hogy együttműködésünk a jelenlegi járvány készültség időszakában eredményes marad, mindannyiunk megelégedésére.

Valamennyiünk egészségének védelme érdekében fontos, hogy az eddig kialakított szabályokat nagyfokú fegyelemmel és türelemmel tartsuk be.

Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket továbbra is az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) rendelkezései, a kerületi önkormányzat, valamint a polgármesteri utasítások alapján hozzuk meg óvodánkban, szorosan együttműködve ezek végrehajtásában.

Kérem megértésüket és együttműködésüket annak érdekében, hogy a gyermekük minél könnyebben elfogadja az új élethelyzetet, jól érezze magát az óvodai környezetben.

BESZOKTATÁS SZABÁLYAI

A beszoktatás egy lehetőség, nem kötelező minden gyermek számára. Igénybevételének módjáról minden esetben kérem, hogy konzultáljanak a csoportos óvó nénikkel. Természetesen ezt a lehetőséget a szeptember 1-e után óvodát kezdők számára is biztosítjuk.

Kötelezően betartandó szabály: csak délelőtt, az óvó nénikkel előre egyeztetett idősávban, maximum 1 óra időtartamban tartózkodhatnak a helyszínen. A gyermeket csak egy hozzátartozó kísérheti be.

Fontos, hogy a hozzátartozók csak a higiéniai előírások betartásával jöhetnek be az óvoda területére. A hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés, szájmaszk viselése KÖTELEZŐ (szülő/hozzátartozó részére) feltétele a bemenetelnek és fontos a megfelelő távolságtartás is. (1,5 m)

A bejáratoknál kézfertőtlenítők vannak, ezek használata mindenki számára kötelező. Amennyiben elzárkózik a használatától, kérjük kesztyű viselését az intézmény területén.

A déli étkezésnél és az utána következő csendes pihenő időszakában a hozzátartozók NEM tartózkodhatnak az óvodában.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

Az Észak – Kelenföldi Óvoda mind a négy épülete, reggel 6,00 – 18,00 között várja óvodásait.

Pillanatnyilag nincs a gyermekcsoportokon belül rendkívüli létszámkorlátozás, így a törvényi határok betartása a kötelező. Figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, a jogszabályok, ajánlások változását, és annak megfelelően igazítjuk a helyi szabályokat.

Alapvető szabály, hogy csak azokat a gyermekeket fogadja az Óvoda, akik nem állnak járványügyi intézkedése hatálya alatt.

Óvodákban csak egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, szülő és dolgozó tartózkodhat.

Csoportszobákban kizárólag a gyermek és az óvoda dolgozói tartózkodhatnak.

Az intézményeinkben továbbra is fokozottan ügyelni kell az egészségügyi szokások betartására, amelyek mind az alkalmazottakra, mind a szülőkre egyaránt érvényesek! Ezek az intézkedések alapvetően továbbra is a megelőzést szolgálják.

Az óvodai ellátás igénybevételének – higiéniai és biztonsági – feltételei az intézményeinkben a következők 2020. Szeptember 14-től visszavonásig:

  • Hétfőnként, illetve hiányzás esetén, a hiányzás utáni első napon írásbeli nyilatkozatot kell tennie a szülőnek gyermeke egészségi állapotáról, valamint minden nap megmérjük a gyermekek, kísérők testhőmérsékletét. Amennyiben a gyermek hőmérséklete meghaladja, a normál értéket, (370C) nem jöhet óvodába.
  • Érkezéskor kollégáink továbbra is segítenek a gyermekek fogadásánál. Kérjük Önöket, fogadják el, hogy az intézményben továbbra is a mozgás korlátozott MINDANNYIUNK egészsége védelmében.
  • A gyermekeket létszámkorlátozással, de a csoport öltözőjében fogadjuk. Számítsanak arra, hogy jelen helyzetben ez némileg több időt fog igénybe venni, ezért kérjük, legyenek türelmesek egymással és a lehető legkevesebb időt töltsék az öltözőben, illetve az intézményben.
  • Az öltözőkben, egy időben maximum 3 gyermek és kísérője tartózkodhat, ezt játékos kártya alkalmazásával szabályozzuk és segítjük.
  • A szülő és/vagy hozzátartozó a jelen járványügyi helyzetben az óvoda egyéb helyiségeibe NEM LÉPHET BE és NEM HASZNÁLHATJA.
  • A kontaktusok csökkentése érdekében a gyermekek átadása során egy fő kísérő segítheti az öltözködést. Szülő társaik érdekében csökkentsék minimálisra az intézmény területén való tartózkodást és törekedjenek a védőtávolság betartására. Fogadják el, hogy az óvoda jelen időszak alatt nem lehet a társadalmi érintkezés színtere.
  • Érkezéskor továbbra is csak az óvodai élethez feltétlenül szükséges ruházatot, ágyneműt, illetve ha nagyon szükséges az „alvókát” hozzák magukkal.
  • Az elválás megkönnyítése érdekében kérjük, hogy gyermekeiket készítsék fel erre a különleges helyzetre és a gyors búcsúzásra.
  • Az óvodába továbbra sem lehet tortát behozni, azonban gyümölcsöt és egyéb előrecsomagolt élelmiszert igen (születésnapra szánt sütemény: pilótakeksz, Oreo, Vaniliás karika, stb..) mert a szükséges karantén biztosítását megoldjuk.
  • A csoportos, közösségi rendezvényeket, zsúfolt programokat az intézményeink visszavonásig szüneteltetik az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1/2020(IX.09) utasítása értelmében (szülői értekezletek, családi délután, nyílt napok, kirándulások, koncertek, bábelőadások). A családlátogatások is elmaradnak.

Az épületek továbbra is zárva lesznek a következő időpontok kivételével:

6,00 – 9,00 között,

12,30 – 13,00 között,

15,00 – 18,00 között, de természetesen a köztes időben csengetés után kollégáim rendelkezésre állnak.

Kérjük csengetés után TÜRELMESEN várakozzanak, amíg kollégánk megérkezik!

A biztonságos működés érdekében augusz­tus utolsó hetében ÚJBUDA Önkormányzata ismételten ingyenesen biztosította számunkra a COVID-19 szűrést. A szűrésen az elmúlt napokban túlestünk és valamennyi dolgozónk negatív lelettel rendelkezik.

Reméljük, Önök is mindent megtettek annak érdekében, hogy a fertőzés veszély lehetőségét a minimálisra csökkenthessük.

Mi továbbra is bízunk az Önök korrekt és megfontoltan kitöltött nyilatkozataiban és Várjuk Önöket és gyermekeiket az Óvodáinkban.

Vigyázzunk Egymásra, vigyázzunk Közösségünkre!

Budapest, 2020. Szeptember 11.

Tóth Ildikó

intézményvezető

s.k.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA