Érzékenyítő program - kicsit másképp...

Érzékenyítő program - kicsit másképp...

ÉRZÉKENYÍTŐ PROGRAM - kicsit másképp...

„Az óvodai zenehallgatás feladata, hogy a gyermeket a zene figyelmes hallgatására nevelje és felkeltse a zene iránti érdeklődését. Ismertessük meg különböző jellegű dalokkal és zenei hangulatokkal, hangszerek sajátos hangszínével és játékával. Jelentsen örömöt számára a zene meghallgatása is, ne csak az aktív éneklés és a játék.”


...és ilyen, ha a gyakorlatban megvalósul...

Relaxáció és pihenés a Gesztenyék csoportban

A csendespihenő érdekesen indult a Gesztenyék nagycsoportosai számára. A gyermekek vendége volt Gábor, Máláíkát a labrador és egy különleges hang dob, a hang drum (handpan).

A gyermekek izgatottan várták az igazi "labdaorr" labradort aki csendes nyugalmával, kedvességével elvarázsolta a srácokat, majd ezután következett a ZENE.
A hangszert Gábor szólaltatta meg. A hang drum (- a különleges hang dobot, amely acélból készült idiofon ütőhangszer, 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár -) varázslatos hangja megnyugtatta az izgatott gyermekeket és hamarosan valamennyien ellazulva pihentek a szivacs fekhelyeiken. A nyugtató, relaxáló pihenés után MINDENKI mosolyogva, jó kedvvel indult vissza csoportjába.

A fotók remélhetőleg ízelítőt adnak a délutáni közös élményutazásunkról.

(Hangszeren játszott: Ruszinkó Gábor; fotókat készítette: Klotz Miklós fotógráfus)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA